sâmbătă, 13 februarie 2010

CLIPE!

Au trecut vreo doua clipe
De cand nu te-am mai vazut,
Pe covor parca-ti vad pasii
Cum se indreapta spre trecut.

Usa sta peste perete
Parca asteapta un impuls,
Cineva sa o inchida
Pentru mine ar fi de ajuns.

Nu imi ajung, nici clipe,
Nici ore, nici zile,
Te caut pe tine
Sa fii langa mine.

O poza sta trista
Pe o cruce in iarna...
O flacara arde,
Intr-o candela goala.


Marius Totu

luni, 8 februarie 2010

Iarna - in curte :)





















miercuri, 3 februarie 2010

Fernando Alonso



Anul acesta a avut loc o mutare interesanta in Formula 1, Ferrari la ale pe pilotul Fernando Alonso, dar cine este Alonso?

Fernando Alonso Díaz, (născut la 29 iulie 1981 în Oviedo, Spania), este un pilot de Formula 1 de origine spaniolă, campion mondial în acest sport în 2005 şi 2006. În 2003 a devenit cel mai tânăr pilot de Formula 1 care a plecat din pole position, apoi care a câştigat o cursă, iar în 2005 cel mai tânăr pilot care a câştigat titlul mondial, contrar multor piloţi de Formula 1, Fernando Alonso nu provine dintr-o familie bogată, astfel că doar graţie sponsorizărilor a reuşit să participe în karting, primul său pas spre Formula 1.

Alonso a debutat în Formula 1 în Marele Premiu al Australiei, fiind echipier la Minardi. Deşi avea la dispoziţie un monopost puţin performant, el a reuşit să impresioneze, chiar dacă nu a înscris nici un punct în anul său de debut.

Acum are o sansa foarte mare sa demonstreze cu adevarat ce poate sa faca cu un monopost de Formula 1 de traditie. Debutul pilotului Fernando Alonso la volanul unui monopost Ferrari a provocat blocaje rutiere de 11 kilometri pe drumurile din apropierea circuitului Ricardo Tormo de lângă Valencia, unde spaniolul a participat, miercuri, la o şedinţă de teste, în faţa a peste 35.000 de spectatori, a avut nevoie de doar cinci tururi de pistă pentru a obţine cel mai bun timp în şedinţa de miercuri dimineaţă. Timpul înregistrat de dublul campion mondial (1:11.599) a fost şi cel mai bun din toate cele trei zile de teste, Alonso fiind mai rapid decât coechipierul său de la Ferrari, Felipe Massa, care a înregistrat marţi un timp de 1:11.722.




luni, 1 februarie 2010

Praga - "Orasul de Aur"

Am avut ocazia sa petrecem revelionul din 2009 la Praga, pot sa spun ca este un oras interesant, foarte bogat in cladiri vechi dar in acelasi timp modern, este o combinatie intre vechi si nou unde nu te plictisesti, in perioada in care am fost acolo orasul era plin de luminite si de turisti cu toate ca, era foarte frig...
Daca aveti ocazia mergeti la Praga, nu o sa va para rau.

Praga (în limba cehă: Praha) este capitala Republicii Cehe. Oraşul este situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală şi are aproape 1,2 milioane de locuitori, în numărul cărora nu sunt luaţi în consideraţie cei aproximativ 300.000 de navetişti, care lucrează în oraş, dar nu locuiesc aici.

Praga are diferite supranume, printre care Praga mater urbium ("mama oraşelor"), "Oraşul celor o sută de clopotniţe" sau "Oraşul de aur". Din 1992, centrul istoric al Pragăi a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial.
De la căderea Cortinei de Fier, Praga a devenit unul dintre cele mai populare destinaţii turistice din Europa şi din lume. Praga este pe locul al şaselea în topul celor mai vizitate oraşe europene după Londra, Paris, Roma, Madrid şi Berlin.

Printre locurile de mare interes turistic în Praga se numără:

Malá Strana
Intrarea în muzeul Franz Kafka
Piaţa Wenceslas şi Muzeul Naţional noaptea.Oraşul Vechi (Staré Město) şi Piaţa Oraşului Vechi
Ceasul Astronomic
Podul Carol
Oraşul Nou (Nové Město) şi Piaţa Wenceslas
Castelul Praga şi Catedrala Sfântul Vit
Vechiul cartier evreiesc Josefov
Dealul Lennon
Vinohrady
Muzeul Operaţiunea Anthropoid (asasinarea lui Heydrich) din cripta Bisericii Sfinţii Chiril şi Metodie
Muzeul Naţional
Castelul Vyšehrad
Petřínská rozhledna, o copie la scara 1:5 a Turnului Eiffel
Turnul de televiziune Žižkov
Cimitirul evreiesc din Olšany şi mormântul lui Franz Kafka
Metronomul din Praga