miercuri, 3 februarie 2010

Fernando Alonso



Anul acesta a avut loc o mutare interesanta in Formula 1, Ferrari la ale pe pilotul Fernando Alonso, dar cine este Alonso?

Fernando Alonso Díaz, (născut la 29 iulie 1981 în Oviedo, Spania), este un pilot de Formula 1 de origine spaniolă, campion mondial în acest sport în 2005 şi 2006. În 2003 a devenit cel mai tânăr pilot de Formula 1 care a plecat din pole position, apoi care a câştigat o cursă, iar în 2005 cel mai tânăr pilot care a câştigat titlul mondial, contrar multor piloţi de Formula 1, Fernando Alonso nu provine dintr-o familie bogată, astfel că doar graţie sponsorizărilor a reuşit să participe în karting, primul său pas spre Formula 1.

Alonso a debutat în Formula 1 în Marele Premiu al Australiei, fiind echipier la Minardi. Deşi avea la dispoziţie un monopost puţin performant, el a reuşit să impresioneze, chiar dacă nu a înscris nici un punct în anul său de debut.

Acum are o sansa foarte mare sa demonstreze cu adevarat ce poate sa faca cu un monopost de Formula 1 de traditie. Debutul pilotului Fernando Alonso la volanul unui monopost Ferrari a provocat blocaje rutiere de 11 kilometri pe drumurile din apropierea circuitului Ricardo Tormo de lângă Valencia, unde spaniolul a participat, miercuri, la o şedinţă de teste, în faţa a peste 35.000 de spectatori, a avut nevoie de doar cinci tururi de pistă pentru a obţine cel mai bun timp în şedinţa de miercuri dimineaţă. Timpul înregistrat de dublul campion mondial (1:11.599) a fost şi cel mai bun din toate cele trei zile de teste, Alonso fiind mai rapid decât coechipierul său de la Ferrari, Felipe Massa, care a înregistrat marţi un timp de 1:11.722.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu